fredag 1 mars 2013

Tankar den 1 mars.

Veckan har verkligen bestått av ovanligt lite lek (wiho!) och mest matlagning och tvätt för min del. Jag gjorde en supergod pastasås med bacon och svamp igår, och efter att ha tvättat ungefär två maskiner om dagen hela veckan så tog kläderna äntligen slut idag!

Jag har känt mig rätt obehövlig på sistone för det har inte funnits speciellt mycket att göra. Gus har sovit mer än vanligt på eftermiddagarna, då har jag mest letat upp saker att diska typ. Clare har varit hemma mycket och hon har lagt sig i soffan och vilat för att jag ska ha saker att göra typ. Det är okej tycker jag, speciellt nu när jag vet att hon är/har varit förkyld, men samtidigt känner jag mig obehövlig på så sätt att hon lika gärna hade kunnat göra det själv. 
Jag vet ju om att i familjen jag bor hos så hade de överlevt utan mig, men jag finns för att underlätta saker och ting. 
Det är ju såklart skönt att inte behöva anstränga sig samtidigt som man blir lite rastlös. Ibland tänker jag tillbaka på tiderna i studentkommittén när det var som värst och jag fick vara så himla organiserad så jag nästan blev galen på riktigt. Jag hade så mycket i mitt huvud som jag var tvungen att sortera liksom, men samtidigt så tyckte jag verkligen om att ha många bollar i luften! Nu saknar jag det lite, när jag sitter och kollar avsnitt efter avsnitt av Peppa pig (hjärnkapasiteten av ett spädbarn är allt som krävs för att förstå det) och det närmsta jag kommer som klassas som organiserad är när jag parar ihop strumpor eller försöker se till att grönsakerna blir klara samtidigt som resten av maten. Haha. Okej, nu ska jag sluta vara bitter! Hade ju fullt upp här om veckan så jag ska inte klaga, borde bara vara glad. Men det kommer ju och går hur man känner för det här jobbet, och så känner jag i alla fall just nu.

Men.
Bra saker som har gjort mig glad idag:
1. Efter en slappevecka var det skönt med uppskattade ord imorse, som att de inte vet vad de ska göra utan mig när jag åker hem på semester, och att de nog också får dra på semester då. (Ja annars kommer Orla svälta för ingen annan kommer ihåg hennes lunchbox, haha)
2. En frozen yoghurt med Matilda på förmiddagen på vårt favoritställe. Mina smaklökar var i himlen och att personalen där typ är änglar gör ju en bara så himla glad! Anledning till att det blev en morgon-frozen? Nja, en blandning mellan att vi inte kommer äta frozen yoghurt tillsammans de nästkommande 5 dagarna och det faktum att det är Justin Biebers födelsedag. (haha ta det hur seriöst ni vill)
3. När jag kom hem halv tolv för att hämta vagnen och sedan Gus, så möttes jag av nya lakan i en bäddad säng! Hon hade även dammsugit, tvättat mitt sängöverkast, tömt soporna och lite småsaker. Glad blev jag! Jag och städerskan kanske ska lägga stridsyxan åt sidan? Hon sa till och med "Bye Camilla, see you on monday" när hon gick. (Hmm, jag kom fram till här om kvällen att jag ska leva mer efter ett citat som bland annat innehöll "Forgive those who hurt you". Kanske ska förlåta henne efter att hon "sårat" mig genom att slarvat med lakanen förr? Haha.)
4. När jag hämtade Gus på dagiset och han stod i kön av barn som skulle bli hämtade så var han så himla söt. När han såg mig så lyste det typ i hans ögon och han log och började vinka! Då blev jag glad och sedan gick vi hem och han pratade och skrattade massa nästan hela vägen.
5. När två galna barn (Orla och hennes kompis) hade lämnat köket och Gus satt och pusslade så sa Clare "I'm gonna have some cake and a cup of tea. Would you like the same?" och det var nice att bara sitta ner, äta en tårtbit som smakade kaffe, och slippa torka av en städad köksbänk för att jag inte skulle ha något bättre för mig.
6. Jag mötte upp Matilda för att säga hej då nu när hon åker hem till Sverige i några dagar, och vi provade på den omtalade cheesecaken på Byron. (Oj vilken glassig dag jag har haft inser jag nu!) Den var mumsig och ibland undrar jag hur vi alltid kan ha saker att prata om när vi ses varje dag? Haha. När en söt gammal tant kom in för att äta helt själv så fick vi flashbacks från massa barnfilmer som vi lyckades minnas och kolla upp namnen på. Dom ska ses snarast! 
Nostalgi på högsta möjliga nivå= Allra käraste syster, En häxa i familjen, Gull-pian och Peter & Petra. Minns ni?! HAHA!

Nu har redan en tredjedel av min lön (som jag fick idag alltså) försvunnit för vi har bokat spännande och roliga saker som vi ska göra den kommande framtiden. ÅH, är så pepp! Och det är redan mars, vad hände? Fattar inte hur fort de här två månaderna har gått...

Nej nu har jag verkligen babblat färdigt för ikväll!
Två bilder på det godaste jag har ätii idag, innan jag bäddar ner mig i sängen och somnar gott.



Gottegottegotte! Godnatt.

1 kommentar: